Een Familie van Overheidsambtenaren

Amy Ledgerwood, Accounting - Olathe

Mijn man Gene is net twee jaar geleden met pensioen gegaan nadat hij jarenlang bij de brandweer van Olathe heeft gediend. Mijn twee zonen zijn opgegroeid met de verhalen over hun vaders baan en alle mensen die hij heeft geholpen, dus was het voor mij geen verrassing toen ze allebei beslisten een baan te aanvaarden waarmee ze bijdragen aan de maatschappij. Mijn zoon Kyle is brandweerman en Derek is een politieagent. Ik zal dus nooit ontsnappen aan de bezorgdheid die dat soort jobs met zich meebrengt, maar ik ben tegelijkertijd ook ongelofelijk trots op het werk van mijn gezin.

 

Gene kreeg 12 jaar geleden de diagnose van fase 4-tongkanker en nam een werkonderbreking van 6 maanden om behandeld te kunnen worden. Na zijn herstel was hij terug in staat om opnieuw voltijds te werken als brandweerman. Ik sta versteld van zijn energie en wilskracht om terug te keren naar zo'n fysiek veeleisende baan. Na de kanker was het voor hem namelijk heel moeilijk om te werken in de extreme omstandigheden die zijn job met zich meebrengt. Daarom moest hij met pensioen, maar niet voordat hij het tot kapitein had geschopt.

 

Toen mijn echtgenoot nog brandweerman was, had ik veel tijd voor mezelf door zijn vreemde werkschema's. Ik vond toen heel wat nieuwe hobby's, zoals borduren en lezen, maar mijn favoriete bezigheid is tuinieren. Ik hou ervan bloemen te planten; vooral daglelies en zonnebloemen. Naast bloemen plant ik ook graag kruiden, die ik dan kan gebruiken om te koken. In de keuken gebruik ik het liefst dille en rozemarijn, maar mijn lievelingskruid is lavendel.

 

Hoewel ik voor mezelf graag kook met voedsel uit mijn eigen tuin, proef ik ook heel graag van de wereldkeuken. Toen ik jonger was, reisde ik een maand door Europa en probeerde ik allerlei soorten gerechten. Eén maaltijd die ik nooit zal vergeten, was een elandburger. Heel wat anders dan een gewone hamburger! Ik proef graag unieke gerechten, maar hou ook wel van traditionele maaltijden. Mijn favoriete dessert aller tijden is tiramisu, en dat is een wat 'normalere' zoete zonde.

Werken bij TVH?

TVH AMERICAS

TVH INTERNATIONAL

Werken bij TVH?

TVH AMERICAS

TVH INTERNATIONAL

Werken bij TVH?

TVH AMERICAS

TVH INTERNATIONAL