‘We Are One’ bewijst dat TVH echt geeft om zijn medewerkers

Heidi, Preventieadviseur – Waregem

Op 29 juli 2016 ging ik bij TVH aan de slag als Preventieadviseur. Enkele maanden later begon een heel moeilijke periode in mijn privéleven, maar ik had me voorgenomen om mijn privé en mijn werk strikt gescheiden te houden. Ik probeerde mijn problemen dus zo goed mogelijk te verbergen op de werkvloer. Desondanks merkten enkele collega’s toch op dat ik onder een zware last gebukt ging, en spraken me daarover aan. Ook mijn teamleader én mijn manager hebben me apart genomen om te vragen of ze me met iets konden helpen. Toen ze hoorden dat ik in een echtscheiding verwikkeld was, boden ze allerhande oplossingen aan om mijn privéleven wat draaglijker te maken. Ze verzekerden me dat je er goed aan doet je hart te luchten bij collega’s: iets wat niet bij alle werkgevers vanzelfsprekend is. Bij TVH wordt ‘het menselijke’ serieus genomen: ze beseffen hoe belangrijk het is dat je je goed voelt, zowel op als buiten het werk. De leuze van TVH is ‘We Are One’, en dat mag je vrij letterlijk nemen.

 

Ik nam die collega’s steeds meer in vertrouwen, en daar heb ik absoluut geen spijt van. Ze zijn uitgegroeid tot ware vrienden. Telkens opnieuw wisten ze me te overtuigen om mee op stap te gaan zodat ik niet alleen hoefde te zijn. Ik herinner me nog goed hoe ze, voor een verjaardagsfeestje met verkleedthema ‘pink lady’, een roze jas voor me hadden klaargelegd op mijn bureau zodat ik zeker zou meegaan. En zo hebben ze me er geleidelijk aan bovenop geholpen. Ik ben hen daar ontzettend dankbaar voor. Wat we nu hebben, is een vriendschap voor het leven. We vieren samen verjaardagen, gaan na het werk samen op stap, en organiseren dikwijls teamactiviteiten op het werk.

 

Ik begon ook steeds meer zelf initiatief te nemen. Heeft iemand eens een mindere dag, dan probeer ik aan de sfeer weer een positieve noot te geven. Ik laat bijvoorbeeld ook altijd een wenskaart rondgaan als iemand bijna verjaart, hang sfeerfoto’s op na een teamactiviteit, enzovoort. Daarom werd ik onlangs gevraagd als We Are One-ambassadeur voor de Preventiedienst. Vijf waarden vormen de spil van onze organisatie: Power, Spirit, Group, Soul en Goal. Als We Are One-ambassadeur draag je die waarden uit en houd je ze levendig binnen de afdeling. Mijn collega’s hebben van bij het begin de kracht van ‘We Are One’ bewezen, dus nu geef ik die boodschap met plezier door aan anderen.

Terug naar alle verhalen

Werken bij TVH?

TVH AMERICAS

TVH INTERNATIONAL

Werken bij TVH?

TVH AMERICAS

TVH INTERNATIONAL

Werken bij TVH?

TVH AMERICAS

TVH INTERNATIONAL