Internationale leadership trainingen

Koen,  Learning & Development Manager - Olathe

Bij TVH bieden we veel inhouse trainingen aan. Daartoe behoort ook een opleidingstraject ‘LDP’, wat staat voor Leadership Development Program. Zo krijg je de kans door te groeien tot leidinggevende, of om je als leidinggevende nog beter te ontplooien. De idee hierachter is dat we willen investeren in onze leidinggevenden, met positieve gevolgen voor alle medewerkers. Het is voor ons immers van cruciaal belang dat alle managers de TVH-filosofie ‘We Are One’ hoog in het vaandel dragen. Daarin staan de vijf We Are One-waarden centraal: Power, Group, Soul, Goal en Spirit.

 

In het Leadership Program behandelen we de fundamenten van leiderschap: situational leadership (hoe je je leiderschapsstijl moet aanpassen aan de situatie), performance & feedback (hoe je corrigerende of motiverende feedback kunt geven, hoe je moeilijke boodschappen moet brengen …) en een We Are One-module. Via workshops leren de deelnemers hoe ze de We Are One-waarden kunnen toepassen in het dagelijkse leven, en hoe ze hun teamleden kunnen aanmoedigen en evalueren.

 

Wereldwijde eensgezindheid


Het Leadership Program bieden we reeds geruime tijd aan in België. Nu het traject volledig op punt staat, zijn we begonnen met de internationale uitrol naar onze filialen in het buitenland.

 

Eerst lieten we alle filiaalmanagers proeven van een spoedcursus LDP tijdens een bijeenkomst in Waregem. Iedereen was dolenthousiast en zag dit graag van toepassing in het eigen filiaal. Ik heb al trainingen gegeven in Zuid-Afrika, Singapore en India. Onlangs werd de sessie ook gegeven aan de kleinere filialen in EMEA.

 

Culturele diversiteit


We doelen dan wel op een consistente TVH-managementstijl, aan culturele verschillen kun je niet onderuit. En waarom zou je? Dat maakt mijn job net zo boeiend. Bepaalde elementen van leiderschap zijn nu eenmaal regionaal bepaald. Zo werkt het Indische bedrijfsleven bijvoorbeeld met een veel sterkere hiërarchie dan wij, Vlamingen, gewoon zijn. Het is een boeiende denkoefening om het Leadership Program dus telkens de correcte culturele invulling te geven. Al geef ik dus telkens dezelfde opleiding, het voelt helemaal niet aan als routine!

Terug naar alle verhalen

Werken bij TVH?

TVH AMERICAS

TVH INTERNATIONAL

Werken bij TVH?

TVH AMERICAS

TVH INTERNATIONAL

Werken bij TVH?

TVH AMERICAS

TVH INTERNATIONAL