Bezige bij, zowel binnen als buiten TVH

Mike, Teamleader Pick-pack   - Waregem

Parcours binnen TVH

Ik begon in 2002 bij TVH als orderpicker op de afdeling Logistiek. Ik ben altijd al een bezige bij geweest, en ook op het werk had ik al snel de smaak te pakken om me wat extra te engageren. Als collega’s met een vraag of probleem zaten, trok ik me dat persoonlijk aan. Zo werd ik langzaamaan een soort van vertrouwenspersoon binnen het team. Problemen aanpakken en oplossen om collega’s helpen, dat geeft me veel voldoening.

 

Toen de vacature voor teamverantwoordelijke vrij kwam, heb ik even getwijfeld. De vacature is driemaal verschenen vooraleer ik toehapte. Ik was pas 22 jaar en nog maar net een jaar aan de slag bij TVH, maar besloot toch mijn kans te wagen. Ik mocht de job een week op proef doen, en gelukkig werd hier positief gevolg aan gegeven. 15 jaar later ben ik veranderd naar een nieuwe functie  ‘Logistic Process Advisor’. Ik deed die job echt heel graag, maar ben uiteindelijk toch weer overgeschakeld naar de functie van Teamleader. Met veel goesting beet ik me vast in een intern structurerings- en omkaderingsproject in 1 van de externe sites. In 2019 werd een nieuw project opgestart omtrent veiligheid en kwaliteit.

Engagementen

In TVH kun je je op talrijke manieren engageren zowel binnen als buiten je job. Maar als je je niet voor al die zaken 100% kunt geven, dan moet je durven schrappen. Dat heb ik aan den lijve ondervonden. Gelukkig heb je je workload grotendeels zelf in handen. Momenteel maak ik nog deel uit van de blusploeg en het CPBW (Comité voor Preventie en Bescherming op het Werk). Daarnaast engageer ik me als EHBO-nijverheidshelper. Zaken die ik ondertussen heb laten vallen om me meer te kunnen focussen zijn  bedrijfsrondleidingen aan externe bezoekers, de We Are One Taskforce (de werkgroep die de 5 TVH-waarden Power, Spirit, Goal, Soul & Group levendig houdt onder de collega’s), Voka en de toonbank happening.

Buiten de werkuren

Ook buiten het werk zit ik niet graag stil. Samen met mijn partner halen we ontzettend veel plezier uit het maken van verre, avontuurlijke reizen. “Leef in het nu”, dat is onze leuze. Bij elke reis leggen we een specifieke focus: roadtrip, pretparken, all-in rustvakantie, cultuur, sport … Na fantastische ervaringen in onder andere Amerika, Griekenland, Mexico, Curaçao, Egypte, Italië en Zwitserland zijn we nu begonnen aan Scandinavië. Noorwegen en Denemarken waren alvast enorm de moeite. We willen daar absoluut nog het noorderlicht zien, ijsvissen en met husky’s rijden. Verder staat ook Japan met zijn prachtige tuinen op onze wishlist.

Terug naar alle verhalen

Werken bij TVH?

TVH AMERICAS

TVH INTERNATIONAL

Werken bij TVH?

TVH AMERICAS

TVH INTERNATIONAL

Werken bij TVH?

TVH AMERICAS

TVH INTERNATIONAL