Een familie die samen barbecuet...

Mike Dinkel, TSS - Olathe

Toen mijn schoonvader een rookoven voor vlees cadeau kreeg, hadden we nooit gedacht dat we zouden deelnemen aan BBQ-wedstrijden. Het begon als iets leuks dat hij deed voor familiebijeenkomsten en later ging ik ook meehelpen. We experimenteerden met verschillende sausjes en kruiden en toegegeven, het smaakte echt lekker. Kort daarna kreeg ik ook een rookoven cadeau en organiseerden we onze eigen wedstrijden. Het duurde niet lang voor mijn schoonbroer ook meedeed. 10 jaar geleden besloten we deel te nemen aan onze allereerste BBQ-wedstrijd, en tot onze verbazing eindigden we in de top tien van de categorie 'kip'. Daarna waren we verslaafd.

 

Nu doen we mee aan vier of vijf wedstrijden per jaar. Er komt veel meer kijken bij wedstrijden dan je zou denken: het is niet gewoon aankomen, een uur of twee koken en daarna naar de jury gaan. De meeste BBQ-wedstrijden duren een volledig weekend, want een goeie barbecue vraagt tijd en geduld. Ons vlees moet meestal een nacht roken om op tijd klaar te zijn. Gewoonlijk komen we vroeg aan op vrijdagmorgen, stellen we onze rookovens op en beginnen we aan het vlees. We blijven meestal kamperen op het wedstrijdterrein. Dan slapen we op veldbedden en controleren we het vlees een paar keer 's nachts. Het is niet ongewoon dat we daar meer dan 36 uur zijn. Maar uiteindelijk is het dat allemaal waard. We winnen niet altijd, maar hebben wel veel plezier. We hebben ook al zoveel leuke mensen ontmoet.

 

Soms kleur ik graag eens buiten de lijntjes en experimenteer ik met het eten dat ik kook. Ik heb al gehaktbrood, gerookte pizza en zelfs gerookte Bourbon limonade gemaakt op de barbecue. Ik ben steeds op zoek naar nieuwe gerechtjes om uit te proberen.

Terug naar alle verhalen

Werken bij TVH?

TVH AMERICAS

TVH INTERNATIONAL

Werken bij TVH?

TVH AMERICAS

TVH INTERNATIONAL

Werken bij TVH?

TVH AMERICAS

TVH INTERNATIONAL