Een multiculturele verkoopafdeling

Parisa, Internal Sales Advisor - Waregem

Op mijn zestiende ben ik van Iran naar België verhuisd. Sindsdien heb ik me overwegend Belgisch gevoeld. Maar toen ik in 2016 bij TVH aan de slag ging als Internal Sales Advisor, ontdekte ik dat je perfect beide nationaliteiten kunt combineren. Heel veel collega’s op de verkoopafdeling zijn native speakers, geboren in tientallen verschillende landen. Ze hebben allemaal de Belgische nationaliteit, maar zijn ook allemaal apetrots op hun roots. Ik begon in Team Central Europe & Mediterranean, en werd dan ook onthaald als ‘de nieuwe Iraanse collega’.

 

Op een jaarlijks familiebezoek na, had ik tot 2016 zo goed als geen contact meer met Iran. In TVH stond ik plots dagelijks in contact met de Iraanse klanten, dus in no time was ik weer volledig op de hoogte van wat zich allemaal afspeelt in mijn geboorteland. Mijn band met Iran werd sterker en sterker, wat me heel gelukkig maakte.

 

Doordat er nu een handelsembargo heerst met Iran, richt ik me momenteel op de verkoop van CAM attachments en onderdelen voor industriële voertuigen in andere landen zoals Griekenland, Malta en Cyprus.

 

Maar ik trakteer nog altijd met heerlijke Iraanse koekjes op het werk. Die verkoop ik trouwens ook jaarlijks op de TVH kerstmarkt, ten voordele van het goede doel!

 

Ook andere collega’s brengen vaak typisch lokale specialiteiten of hebbedingetjes mee naar het werk. Orestis brengt soms Griekse gerechtjes mee, Younes en Hamdi zoetigheden ter gelegenheid van het suikerfeest, Itay dadels uit Israël … Het is fantastisch om te werken in zo’n multiculturele afdeling. Je leert ontzettend veel bij over andere culturen, talen en gewoonten!

Terug naar alle verhalen

Werken bij TVH?

TVH AMERICAS

TVH INTERNATIONAL

Werken bij TVH?

TVH AMERICAS

TVH INTERNATIONAL

Werken bij TVH?

TVH AMERICAS

TVH INTERNATIONAL